szerda, december 05, 2007

Waterberg Plateau

Talán először az út során tényleg világosban értünk célba és állítottunk sátrat. De csak miután kiválasztottuk a megfelelő helyet. Másodikra. Az első választás nem volt tökéletes, így szépen kitolattam a parkolóhelyről. Egészen koppanásig. Valamivel biztosan baromira el voltam foglalva, de az nem a tolatás volt... (AKCIÓ: sokat próbált jogosítvány olcsón eladó!!) Szerencsére egyszerűbben megúsztuk, mint amilyen hangja volt az esetnek, a kipufogó vége horpadt be egy kicsit, és lett két apró, nem is látható karcolás a lökhárító alsó felén. Szegény kisbéka, következő életében biztos nem választja a kalandos bérautó szerepet....

Reggel felderítettük a terepet, a parkban csak rövid sétákat lehet tenni,

semmi komolyabbat, a platón sem lehet mászkálni, így a délben (persze, mikor máskor) kipipált túra után toltunk egy főzeléknek is beillő gombalevest és röpke Okahandja-i tankolós-bolhapiacozós megállás után megérkeztünk a fővárosba, Windhoekba. A város előtt rendőrblokád (azóta több helyen is találkoztunk hasonlóval), minden autót megállítottak, benéztek, ellenőriztek... Mikor ránk került a sor, udvariasan (az annak idején a szlovénknál bevált helló szőr-rel köszöntettem a rendőrt, amire jött a megfelelő válasz: helló szőr, őőő izé, madam :-)))

Szokás szerint foglalt szálásunk itt sem volt, de még a neten talált két backpackers címét sem írtuk ki, így elsőként egy netkávézóba ugrottunk be. Az egyik backpackers viszonylag távolabb volt, de a Cameleontól csak pár saroknyira voltunk, viszonylag könnyen ide is találtunk. A dormitorik foglaltak, kénytelen voltunk potom áron lakosztályt bérelni :-)) Este kimentünk volna kicsit várost nézni, élvezni a visszatérést a bushlife-ból, de erről elég alaposan lebeszéltek. Így pizzarendelés és savannázgatás után próbáltuk letöltögetni az elmúlt napok fotóit, megnézni, kritizálgatni.....

2 megjegyzés:

Unknown írta...

DRÁGA BANYA!!
Ajánlom figyelmedbe:

Mit ér az erő, ha nem uralod?

Fejleszd a vezetési technikád a Képzésinfoval!

A vezetéstechnikai tréninget azok számára ajánljuk, akik alapvető szempontnak tekintik a közúti közlekedésben résztvevők testi épségét, biztonságát.

A különleges tesztpályán gyakorolhatod mindazokat a vezetéstechnikai elemeket, szituációkat, melyek segítségével az autózás során bekövetkező veszélyhelyzeteket balesetmentesen megoldhatóak.
Hozd ki magadból a legtöbbet!

Elindult a Képzésinfo.hu, amely egy helyen gyűjti össze az aktuális képzéseket, tanfolyamokat. Az oldalon a hagyományos képzéseken túl számos más -többek között autós tanfolyam is megtalálható.

Regisztrálj, mert 3 fő vezetéstechnikai tréninget nyerhetsz, mellyel a speciális pályán szimuláció közben gyakorolhatod az autózás során bekövetkező veszélyhelyzetek megoldását.
www.kepzesinfo.hu/?page=nyeremenyjatek

A tréning tematikája

Elméleti felkészítés:

- bemutató film segítségével;
- előadás a KRESZ módosításairól;
- "B" kategóriás gyakorló tesztlap kitöltése interaktív értékeléssel;
- rövid előadás a defenzív vezetésről.

Tréning a vezetéstechnikai pályán:

- vészfékezési gyakorlatok száraz és vizes pályán (különböző
fékrendszerű gépkocsik technikai kezelése);
- szlalom feladatok végrehajtása, száraz és "jeges" pályán való haladás;
- szlalom feladatok csak "jeges" útburkolatok akadályok kikerülésével;
- megcsúszó, megperdülő autó egyenesbe kormányzásának gyakorlása;
- váratlanul megjelenő akadályok kikerülése "jeges"
burkolaton(vezetéstechnikai fejlesztése);
- váratlan, imitált olajfolton, jégbordán stb. történő
megcsúszás korrigálása, gépjármű helyes technikai kezelése;
- az előző feladat gyakorlása rántó pad segítségével,
oldalra történő megcsúszás korrigálása, valamint hirtelen megjelenő
akadályok kikerülése;
- blokkoló fékezés, "jeges" burkolaton megjelenő akadály (vízfal)
előtt történő megállás;
- adott sebesség mellett a helyes féktávolság megválasztása,
gyakorlása.

Janka írta...

Khhhmmmm... ize... assszem igazad van :-))