hétfő, február 22, 2010

Hétvége - a diéta jegyében :-)

Az elmúlt pár nap kíméletlen kajálással telt. Norma várt a reptéren, begyűjtöttük a lányait (Talia már megint hatalmasat nőtt, Caro és Silvana semmit nem változtak), majd miután a csomagokat kihajítottuk az apartmanomban (és persze Tali ellenőrizte, hogy megfelelő-e az apartman), elszaladtunk bevásárolni. A 8 órai landolásomra tekintettel ezt nem nagyon lehetett halogatni, majd egy laza vacsira és pletyóra Normáéknál kötöttünk ki. Másnapra meghívtak asadot enni (a "grillezés" annyira bevett dolog náluk, hogy kétfélét is megkülönböztetnek: a hagyományos, parázs feletti rácson sütőgetős dolog a parilla, a komolyabb, akár egész állatot sütögetős "férfiasabb" verzió az asado). És mellé beígértek egy frissen, csak nekem készített chimichurrit :-) Anno sikeresen ledöbbentettem őket, mikor a normálisan egyfajta hús mellé fogyasztott petrezselymes-fokhagymás szmötyit minden mellé, és már-már ipari léptékben toltam.
Az apartmanom sajna kicsit messze van a városközponttól, és kicsit kevésbé "elegáns", mint a tavalyi volt, de mivel idén egyedül jöttem, és főszezonban, erre futotta.
Kellemes meglepetésként viszont működik a szomszéd wifije :-)))


Konyha, étkező


Ezt a szobát választottam

Szombatra a lányokkal némi shoppingolás (valami fontos bulihoz keresnek ruhát), ebéd Normáéknál (már megint kaja) és strandolás volt betervezve, a szörfözés halvány lehetőségével.

Normáék kertje citromfával


Norma szerint egész évben terem

Mariana és Lukas a Waikiki beachen várt minket. Valami szörfverseny volt műsoron, a kezdő kategória pedig már régen lefutott :-( sebaj, majd legközelebb. Cserébe gyönyörű idő volt, bár elsőre baromi hidegnek tűnt a víz, mire keresztül botorkáltunk a parti köveken, megszoktuk, és viszonylag fájdalommentesen csobbantam a vízbe :-)

Waikiki beach


Cuca & Luka (balról, sorrendben :-))

Az esti (11-kor kezdtünk enni) asado hozta a várt formát, baromi finom volt a husi is, a chorizo és a fogalmam sincs hogy nevezett véreshurka is. No meg a mellé kapott barna és vörös sör is (mint kiderült a sörfőzdét pár srác csinálta, akik Norma hallgatói voltak, mára közel országos hálózatot építettek ki). A rossz nyelvek szerint Alejandro gondosan ügyelt rá, hogy elégedett legyek a sörrel, véletlenül se akarjak bort inni a vacsorához, így egyedül ihassa meg a jófajta Villányit, amit hoztam neki :-)
Vasárnapra esküvői meghívásunk volt. A tanszékről egy fiú (Normával elég szorosan dolgoznak együtt) és egy volt hallgatója házasodott össze.



Agustina és Ezekiel

Fura volt a délben kezdődő buli, a napfényben tomboló táncosok, de tulajdonképpen jó kis party volt. A kaja (asado, mi más) zseniális volt, a programokat is ügyesen kezelték. Mi, mint "idősebb generáció" 8-kor leléptünk, de mint később kiderült, az utolsó vendégek is elmentek 10 körül.

Norma micikében

Nincsenek megjegyzések: