csütörtök, április 09, 2009

Tilcara - 2461 m tengerszint felett

Ezt a napot eleve lájtosra terveztük. Semmi komolyabb izgalom, reggel összeszedjük magunkat, valahol iszunk egy kávét (na jó csak én, András teázik), vásárolgatunk kicsit a városban, megnézzük Pukarát (a város mellette rom együttes) és elautózgatunk Humahuacaig.

Nagyjából így is történt, reggeli kávé megvolt, nézelődés, vásárlás megvolt, jöhettek a romok. A város melletti dombon van a Pukara, ami a quechuák nyelvén erődítményt jelent. A tájékoztatók szerint ugyan semmiféle erődítményre utaló jeleket nem találtak, valószínűleg a falu elhelyezkedése miatt nevezték így.



A cardone felépítése






Ugyanitt van egy botanikus kert is, ahova szintén bementünk - ha már itt vagyunk. Számtalan kaktusz fajta és egyéb speckó növény mellett megismerkedhettünk a „közönséges kukoricával” is. A kert végében vagy „kongó kő” amit egy másik kődarabbal végigütögetve mindenféle kongó hangokat lehet előcsalogatni.

A botanikus kert szerves része :-)

Az út a vártnál kicsit kevésbé volt látványos, bár nagyon panaszkodni azért nem volt okunk. Közben pedig spanyolul is átléptük a Baktérítőt.



Nincsenek megjegyzések: