csütörtök, április 09, 2009

Humahuaca - 2936 m tengerszint felett

Már majdnem a célnál

A város (van benzinkút, így bár nagyon kicsi, nyugodtan tekinthetjük városnak) sokkal jobban tetszik, mint Tilcara. Valahogy sokkal hangulatosabb, van „egyénisége”. Viszonylag hamar ideértünk, Cleot a főtér közelében hagytuk és elindultunk nézelődi egy kicsit, illetve elderíteni a szálásunkat. Beültünk egy étterembe, de az étlapnál tovább nem nagyon jutottunk. Hiába vártuk a pincért, nem nagyon hatotta meg a jelenlétünk, így felálltunk, kijöttünk. Sajnos a kiszemelt helyre egy 70 fős csoportot vártak, de a fickó nagyon kedvesen ajánlott pár másik helyet. És ráadásul a szomszéd éttermet. Bár viszonylag sokat kellett várni az elkészültére, de frissen-ropogósan a világ legjobb csirkés empanada-ját ettük.

A szállásunk nem rossz. Bár netezni itt nem tudunk, saját szobánk van, külön fürdőnk, és az ár is baráti. Pár háztömbnyire vagyunk a belvárostól, ami akár nagynak is tekinthető, hiszen az egész központ kb. 5X2 háztömbnyi.

Délután még jöttünk-mentünk egy csomót, megmásztuk a város határában lévő sziklafalat.

Aztán megtanultuk, hogy a kirakott ékszereseknél nem nagyon szabad megállni, olyan lelkesen mesélnek minden darabról, hogy 20 percen belül nem nagyon lehet tovább menni.

A vacsihoz még korán volt, errefelé 8 előtt nem nyitnak az éttermek. Így hazajöttünk lepihenni. Aminek persze olyan kómázás lett a vége, hogy a napi betevő falatom a déli két empanada volt.

Nincsenek megjegyzések: