szerda, november 01, 2006

House sitting hétvége

Pénteken délután összefutottunk a folyosón Cecil-el, aki fülig érő szájjal egy év után azzal üdvözölt, hogy délután nyitva a bár….. Ez amolyan klubhelyiség az étkező és a könyvtár mögött, ping-pong asztal, biliárd, braai (tűzrakóhely), és természetesen a bárpult-behűtött italokkal. Az alkalom a recepciós lányelbúcsúztatása. Előléptették, hasonló munkakörben, de kicsit magasabb beosztásban fog dolgozni (???), ehhez viszont Pretóriába kell költöznie, itthagyva gyereket, családot…. A helyi (őslakos) hagyományoknak megfelelően Cecil körbejárt egy üveg brandyvel és egy kupicával, mindenkinek kellett egy slukkot innia. Az első adag azonban a „fentről figyelő Öregemberé”, áldozati italként az udvaron egy bokor alá locsolták.

(Gabika, ez a tied :-))

Vera barátai elutaztak a hétvégére újdonszületett unokájukat meglátogatni. Minket ért a megtiszteltetés, hogy addig vigyázzunk a házra, kutyákra, betoljuk az utcán lerohadt golfjukat a garázsba…. péntek este átvonultunk hozzájuk. Míg én a folyton ugráló kutyákat (Max, egy jól megtermett boer bull, aki simán nyalogatta volna a fejem, Abie valami ritka csúnya fekete kisebb termetű jószág, aki tavaly depressziós lett, amikor a repülőnapon a vadászgépek mélyrepülésben köröztek a ház fölött) próbáltam lehiggasztani, Zoli és Vera a domb aljáról próbálták a golfot a dombtetőre feltolni (a hétvégén még vagy három bedöglött VW-t láttunk, már csak push-car-nak nevezzük őket). Az éjszaka viszonylagos nyugalomban telt, pláne ahhoz képest, hogy órákon át ment a riasztó…. Ennek megvolt a bevált koreográfiája. A „lányszekció” a ház egyik, vasráccsal leválasztott végében volt, Zoli a nappali másik oldaláról nyíló apartmant kapta meg. Riasztóélesítés után senki nem mehetett a nappaliba. Amikor a riasztó bekapcsolt, Vera megpróbálta leállítani, biztonsági szolgálat emberei telefonáltak, Zoli elsétált a biztonságban megközelíthető ajtóig, látta, semmi gáz, visszament lefeküdni. És innen kezdődött minden az elejéről.
Szombaton gyönyörű napsütés, hazamentünk ejtőzni a dögök nélkül, fürcsi, ugrálás a medencébe, mikor elkezdődött a repülőnap. Vadászgépek, műrepülők, helikopterek…. minden ami repülni tud ott volt. Le is tepertünk gyorsan a partra, hátha onnan többet látunk.


Ha már ott voltunk, elsétáltunk a Boardwalk-ra (bevásárló és szórakoztató központ). Az első pár méter után belebotlottunk Frasier-be, a skót fickóba, aki tavaly dobolni tanított bennünket. Kerestük idén is boltját, de egy sportbolt nyílik hamarosan a helyén. Kiderült megvan, csak átköltözött a Boardwalk másik végébe. Rögtön el is kísért bennünket, megmutogatta milyen újdonságai vannak, próbáljunk ki mindent… ebéd után meg jöjjünk vissza, mert 40 gyerek fog a bolt előtti téren dobolni.



Később derült csak ki, hogy sérült gyerekeknek szerveztek egy dobolós-tanulós délutánt.






Délután megnéztük az Airshow záró műsorszámait, a mini (legalábbis nekünk meglepően kicsi) műrepülőgépekkel, a Mirage-zsal, Cheetah-val, és a Silver Falcons utolsó fellépésével. Tökjóóóó volt, de cseppet sem bántuk, hogy nem ültünk ott egész nap.










Este Octoberfest a German Clubban. Pár éve elég jó buli volt, Vera lánya előző este volt kint, ők asztalontáncolással fejezték be a napot…. A mi esténk a mozgalmas nap után viszonylag lájtosra sikerült, de így sem volt rossz :-)
Ejjel aztan feny derult a riaszto titkara.... Mar mindenki nyugovora tert, Vera beizzitotta a riasztot, lefekudt, aztan kezdodott a musor: szirena, telefon, uvoltes a haz tulso felebe: Zoli elsz meg, semmi baj? jon is a valasz: persze, semmi baj, csak kijottem a wc-rol.... OK, rendeben, jo ejszakat... Par perc murva riaszto sikit, telefon (kicsit sem gyanus a biztonsagi cegnek, hogy harompercenkent riaszt a haz), Zoli elsz meg....? Igen, csak kimentem inni..... Megvilagosodas jon, Zoli szobajaban is vannak erzekelok, amiket Vera megprobalt kiiktatni... Haaaaat, nem sikerult. Zoli innen kezdve vigyazzban aludt, nem mert kitakarozni sem, hatha hoerzekelo is van a mozagaserzekelo mellett.... Vasárnap már csak piacoztunk egyet, aztán kezdünk ráhangolódni a hétre, cikkírás, javítás….

Zoli a béka segge alatt :-))))

Nincsenek megjegyzések: